Άρχισαν τα όργανα

1:41 μ.μ. 0 Comments


Και ενώ ο καιρός έχει φτιάξει και έξω μυρίζει καλοκαίρι αυτοί θέλουν να μας κλείσουμε ξανά μέσα στο σπίτι (αφού το είχαν καταφέρει άριστα όλη την χρονιά).
«Παπαγαλίες» και «ανοησίες» χαρακτηρίζουν τα περισσότερα μαθήματα που δίνουμε και φέτος στο σχολείο. Πράγματα που θα τα ξεχάσουμε πριν ακόμα γράψουμε!
Ε λοιπόν εγώ δεν μπορώ να κάτσω να μαθαίνω απ' έξω άπειρες μεταφράσεις εισαγωγές και αηδίες, γιατί απλά δεν θα μου χρησιμεύσει σε κάτι και δεν μου αρέσουν.
Το ελληνικό σχολείο έχει καταντήσει ανιαρό και μπουκωμένο. Ελάχιστα θα είναι τα μαθήματα που θα μας ζητηθεί η δική μας κρίση και η δική μας σκέψη. Τα περισσότερα εξετάζουν το πόσο καλή μνήμη έχει ο άλλος για να αποστηθίσει όλη αυτή την σαβούρα άχρηστων πληροφοριών. Κύρια παραδείγματα τέτοιων μαθημάτων είναι φυσικά τα αρχαία, τα θρησκευτικά και λιγότερο η ιστορία, αφού εκεί τουλάχιστον έχουμε την Β' Ομάδα ερωτήσεων που πρέπει να περιγράψουμε ή να σχολιάσουμε κάτι.
Πλέον όμως αν το παρατηρήσετε λίγο όλα τα μαθήματα μπαίνουν σε αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο. Ακόμα και η έκθεση έχει καταντήσει μάθημα παπαγαλίας. Αν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο μάθημα που εξ' ολόκληρου έπρεπε να βασίζεται στην κριτική ικανότητα του μαθητή, να δίνονται «γνωστικά υλικά» για κάθε θέμα που μαθητές κάθονται τα μαθαίνουν απ' έξω για να γράψουν!!!!!!
Αν θέλετε να μας οδηγήσετε στο σημείο που να μην μπορούμε να σκεφτούμε σας λέω ότι δεν θέλω να συμμετέχω.

Αμήν και πότε να περάσουν αυτές οι 29 ημέρες, να έρθει το καλοκαίρι να κάψουμε με ευχαρίστηση τα βιβλία και να απολαύσουμε την νεότητά μας.

Σπύρος Καφτάνης μαθητής Α'Λυκείου

To be creative means to be in love with life

0 σχόλια: