Ετοιμαστείτε… Η τεχνολογική επανάσταση έρχεται στην Ελλάδα…

7:29 μ.μ. 0 Comments


Άρχισε το 2002… στο εξωτερικό και παράλληλα σε μικρό βαθμό στην χώρα μας. Η έλευση των Windows XP ήταν για κάποιους η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μην ξεχνάτε ότι τότε ένας υπολογιστής με 1,5 GHz επεξεργαστή, 128 ΜΒ RAM και 40 GB σκληρό δίσκο θεωρούνταν ”δυνατός” υπολογιστής.

Στην αρχή μόνοι τους και σταδιακά παρέες ανθρώπων άρχισαν να συνειδητοποιούν οτι ο υπολογιστής δεν είναι Windows. Είδαν το Linux σαν τη μεγάλη “έξοδο” απο τα δεσμά της Microsoft, που αναγκάζει τους χρήστες να αγοράζουν νέο υπολογιστή με πιο δυνατά χαρακτηριστικά για να τρέξουν την κάθε νέα έκδοση Windows που βγάζει. Εμφανίστηκαν σταδιακά forums, blogs, κανάλια IRC chat που είχαν σκοπό να βοηθήσουν τους νέους χρήστες.

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στην Ελλάδα το πρώτο περιοδικό που ασχολούνταν με το Linux και το ελεύθερο και ανοιχτού κώδικα λογισμικό. Μα μιλάμε φυσικά για το LinuxFormat. Το περιοδικό που για χρόνια ήταν φίλος του κάθε επίδοξου χρήστη Linux βοήθησε χιλιάδες κόσμου να αλλάξει το λειτουργικό σύστημά του, να μάθει και να αγαπήσει την τεχνολογία. Το 2010 ήρθε το τέλος του περιοδικού… αλλά για να ξαναγεννηθεί με νέο όνομα, νέα νοοτροπία συμβαδίζοντας με τις ραγδαίες εξελίξεις αλλά και με την νέα γενιά ανθρώπων που “παίζουν” την τεχνολογία στα δάχτυλά τους. Το όνομα αυτού LinuxInside.
Παράλληλα, το Linux εξελίχτηκε από λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται σε servers σε λειτουργικό σύστημα που τρέχει εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα (βλέπε Android). Μαζί με την εξάπλωση του παγκοσμίου φαινομένου ”Ubuntu Linux” στους υπολογιστές εμφανίστηκαν χιλιάδες blog που προσπαθούσαν να προλάβουν τις εξελίξεις… Ακόμα και αυτό εδώ το site δεν προλάβανε να τα καλύψει όλα… 2 όμως blog έκαναν την διαφορά στη χώρα μας… το http://yaglb.com και το http://magneblog.gr. Μετά από λίγο καιρό αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ενιαίο site καλώντας όλους τους blogger που ασχολούνταν με το Linux και ότι σχετίζεται με αυτό να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο portal στην Ελλάδα. Τα κατάφεραν… Το OSarena.net θα είναι γεγονός την ΤΡΙΤΗ 8/2/2011 και ώρα (Ελλάδας) 17:00...

To be creative means to be in love with life

0 σχόλια: