Αντιμνημόνιο τέλος | Επιστροφή στη πραγματικότητα

1:15 μ.μ. 0 Comments

Τα ψέματα απόψε τελείωσαν και ο λαϊκισμός αποκαλύφθηκε. Ο κ. Τσίπρας, προς τιμήν του αυτή τη φορά, αποφάσισε να κάνει στην άκρη το συμφέρον του κόμματός του για το συμφέρον της χώρας του, σε αντίθεση με την εβδομάδα του δημοψηφίσματος. Το βροντερό "ΟΧΙ" εκείνης της περίεργης μέρας, προφανώς σήμαινε έξοδο από το ευρώ, εκτός βέβαια εάν ο Τσίπρας έκανε σαν να μην έγινε ποτέ και πρότεινε μια συμφωνία με 50% περισσότερα μέτρα, πράγμα και το οποίο ευτυχώς έπραξε. Η καταστροφή μιας εξόδου μας, θα ήταν χιλιάδες φορές πιο καταστροφική.Τη περίοδο του μνημονίου αναπτύχθηκε στη χώρα το λεγόμενο "αντιμνημόνιο". Η ιδέα αυτή βασιζόταν στη αντίληψη του "εύκολου δρόμου". Οι εκφραστές της κατάφεραν να πείσουν τον λαό, πως υπήρχαν και άλλες λύσεις για να λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα, πέρα από το μνημόνιο. Μάλιστα πέρασαν την αντίληψη πως το μνημόνιο ευθύνεται για τις δυσκολίες που περνάει. Οι ουτοπικές, όπως αποδεικνύεται σήμερα λύσεις, αφορούσαν κυρίως κάποια βοήθεια από μια μη ευρωπαϊκή χώρα, όπως η Ρωσία, ή εκβιασμό της ευρωπαϊκής ένωσης. Το γεγονός της αποτυχίας του πρώτου μνημονίου και της αργοπορίας του δεύτερου, που οφείλονται σε μη υλοποίηση όλων των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, ενίσχυσε την "αντιμνημονική" νοοτροπία, φέρνοντας μάλιστα κάποιους βασικούς εκφραστές της στην εξουσία. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της τρέλας δεν είναι τίποτα άλλο παρά απώλεια δισεκατομμυρίων, χρόνου, αξιοπιστίας και ένα ακόμα τριετές - 10 φορές βαρύτερο από τα προηγούμενα - μνημόνιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία στα χέρια του λέγοντας πως το κακό σενάριο ήταν το mail Χαρδούβελη (μέτρα ύψους 1,5 δις περίπου έτσι ώστε να ληφθεί η τελευταία δόση ύψους 7.2 δις, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να βγούμε στις αγορές και στην ουσία να λήξει το μνημόνιο). Το καλό σενάριο σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το σκίσιμο των μνημονίων και η ακύρωση όλων των μέτρων που αυτά έφεραν (ενφια, απολύσεις κτλ) με έναν μαγικό τρόπο που κάνεις δεν ήξερε. Πέντε μήνες μετά φτάσαμε στο σημείο όπου το κακό σενάριο ήταν μια άτακτη χρεοκοπία, η έξοδός μας από την ευρωπαϊκή ένωση και η απόλυτη εξαθλίωση, ενώ το καλό σενάριο το πιο επώδυνο μνημόνιο με τουλάχιστον 15 δις μέτρα για μια γιγαντιαία χρηματοδότηση της χώρας που ήταν έτοιμη να καταρρεύσει ολοκληρωτικά.Παρ' ότι η ευθύνη για το ότι φτάσαμε στο σημείο να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια ολική καταστροφή και σε ένα δεινό μνημόνιο, ανήκει ολοκληρωτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, δε μπορούμε να μην ευγνωμονούμε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο που τουλάχιστον επέστρεψαν στην πραγματικότητα και πάλεψαν όσο μπορούσαν για να γλιτώσουν την χώρα από την ολική καταστροφή και στο τέλος τα κατάφεραν. Τα κατάφεραν μάλιστα κόντρα σε αυτούς που μας ήθελαν από την αρχή εκτός Ευρώπης και πήγαν να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία από τα μαλλιά.
 

Όλη αυτή η ιστορία θα μας βγάλει πιο δυνατούς. Παρ' ότι χάσαμε πολλά, κερδίσαμε γνώση. Πλέον μπορούμε να πορευτούμε για λίγα δύσκολα χρόνια ακόμα μέσα στο μνημόνιο και χωρίς τα αντημνιμονιακά παράσιτα να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα επιτυχώς και να επανέλθουμε στις αγορές σαν μία δυνατή και ανεξάρτητη χώρα, η οποία θα ενισχύει την επιχειρηματικότητα και που δε θα βασίζεται στο πελατειακό μοντέλο. Τώρα έχουμε όλη τη γνώση που χρειάζεται για να γίνουμε καλύτεροι και για να αφήσουμε πίσω μας μια για πάντα αυτές τις μέρες.

To be creative means to be in love with life

0 σχόλια: