Έξω η σαπίλα από τα πανεπιστήμια

2:12 μ.μ. 0 Comments

Αφορμή για το άρθρο αυτό είναι τα σημερινά γεγονότα στο EKΠΑ. Δείτε εδώ.

"Με φρούτα και απειλές έγιναν δεκτοί οι πέντε διακεκριμένοι εξωτερικοί αξιολογητές στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών την ίδια ώρα που ερωτηματικά προκαλεί η στάση του ιδρύματος επιλέγοντας να μην τοποθετεί καθόλου όσα ντροπιαστικά συνέβησαν."

Σαπίλα, παρακμή και εικόνες τριτοκοσμικού κράτους. Βλέπετε στα πανεπιστήμια δεν έχουμε πρώτη φορά αριστερά, αλλά για πολλοστή φορά άκρα αριστερά.


από έναν φοιτητή προς τους φοιτητές.

ΕΚΠΑ - 4/11/2015


Οι εικόνες που έρχονται από την ΑΣΟΕΕ, καθώς και όσο εξευτελιστικά συνέβησαν στο ΕΚΠΑ πρέπει να χτυπήσουν ένα καμπανάκι σε όλους μας. Αυτή τη φορά όμως δεν είναι θέμα κυβέρνησης. Η κοινωνία ζητά απελπισμένα τη μη εφαρμογή των νόμων καθώς και την άνευ τέλους συνέχιση της μιζέριας, της απομόνωσης και του εξευτελισμού. Μόνο που αυτή τη φορά η κυβέρνηση δεν στέκεται ενάντια σε όλα αυτά αλλά τα εμπνέει τα υποστηρίζει.

Αλλά δε θα μιλήσω για τη κυβέρνηση αυτή τη φορά. Βλέπετε οι κυβερνήσεις εκλέγονται, συνεπώς εκφράζουν τις απόψεις του λαού. Και βασιζόμενος στους δυο σημερινούς τίτλους ειδήσεων ο λαός θέλει ανομία και δε θέλει αξιολόγηση.

1. Ανομία
2. Αξιολόγηση

Ο λαός έχει τη δύναμη να επιβάλει τη θέλησή του. Επέβαλε λίγο καιρό πριν την κατάργηση του αντικαπνιστικού νόμου, στέλνοντας σπίτι τους αυτούς που τον εισήγαγαν, τη στιγμή που ακόμα και χώρες όπως η Τουρκία έχουν καταφέρει να τον εφαρμόσουν. Με τον ίδιο τρόπο επιβάλλει την ανομία και την αυθαιρεσία. Θα μου πείτε ότι πάντα υπήρχαν αυτοί. Πράγματι, πάντα υπήρχαν. Μόνο που κάποτε ήταν δαχτυλοδειχτούμενοι ενώ τώρα είναι ένα με τη κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση υποδαύλιζε τέτοιες και πολύ πιο ακραίες ενέργειες.   Και η παρακμή συνεχίζεται...

Η αριστερή κυριαρχία στα πανεπιστήμια είναι γεγονός. Μπορεί οι φοιτητές να εκφράζονται αλλιώς στις εκλογές, αλλά κουμάντο σε όλες τις σχολές κάνουν τα αριστερά κόμματα. Αυτοί αποφασίζουν για το πότε θα κλείσει και το πότε θα ανοίξει η σχολή και για το ποιο είναι το καλό σου και ποιο το κακό σου. Και παρ' ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι πανελλαδικά πρώτη σε ψήφους, απουσιάζει, δεν αντιδράει και δε λαμβάνει μέρος στις εξελίξεις. Αντί να συσπειρώσει τον κόσμο που τη ψήφισε και να προσπαθήσει να πάει κόντρα σε όσους βεβηλώνουν το πανεπιστήμιο επιμένει να ασχολείται με τη διοργάνωση του επόμενου μεγάλου πάρτι, αφήνοντας την αριστερά να παίζει μόνη της εις βάρους κάθε προόδου. Δε πρόκειται για θέμα πλειοψηφίας. Πρόκειται για θέμα θέλησης. Και η αριστερά έχει πολύ θέληση να καταστρέψει.Σήμερα λοιπόν στο ΕΚΠΑ πήραν με τα...φρούτα τους διακεκριμένους αξιολογητές που ήρθαν για να αξιολογήσουν κάποια τμήματα του πανεπιστημίου. Πώς ένας λαός που πολεμάει την αξιολόγηση μπορεί να πάει μπροστά; Ο φόβος της αξιολόγησης δείχνει ένα πράγμα: ότι αγαπάμε τη σαπίλα στην οποία ζούμε και ότι δε θέλουμε να φύγουμε από αυτή. Θέλουμε να κάνουμε κατάληψη χωρίς λόγο και θέλουμε να επαναστατούμε εναντίον της προόδου. Κοιτάω τι γίνεται σε άλλες χώρες-πρότυπα. Εκεί οι φοιτητές ασχολούνται με τη δημιουργικότητα και την πρόοδο. Συμμετέχουν σε ερευνητικές ομάδες και αναπτύσσουν την επιχειρηματικότητα. Και όταν έχουν κάποιο πρόβλημα προφανώς αντιδρούν. Στην Ελλάδα πέρα απ' το ότι εφευρίσκουμε προβλήματα μόνο και μόνο για να αντιδράσουμε, τα ζητήματα που μας τρελαίνουν και που μας κάνουν να πολεμήσουμε είναι δυστυχώς: η επόμενη απεργία υπερ των εργαζομένων και των βολεμένων, η αξιολόγηση που ήρθε κάποιος να μας κάνει μπας και γίνουμε ποτέ άνθρωποι, το σύστημα πιστωτικών μονάδων που εφαρμόζεται παντού στον κόσμο και το ότι κάποια εταιρία τόλμησε και πάτησε το πόδι της σχολή για να τσεκάρει τους νέους της "δούλους".

Όλοι οι  προοδευμένοι λαοί στηρίζουν την ελεύθερη οικονομία και την ελευθερία του καθενός μας (ιδιώτη). Εμείς με πάθος υπερασπιζόμαστε ένα μεγάλο κράτος του ολοκληρωτισμού και της εξόντωσης οποιουδήποτε παράγει πλούτο. Και αυτό το δείχνουμε με τη ψήφο μας εδώ και χρόνια θεωρώντας το απολύτως φυσιολογικό.

Αν δεν αντιδράσουμε στη παρακμή η οποία υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά έχει πάρει άλλες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό, θα καταστραφούμε και θα πούμε και ευχαριστώ. Ας μη κοιτάμε άλλο τους "μπαχαλάκιδες" να μας εξουσιάζουν μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια. Ας τους βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Εκεί όπου τους έχει βάλει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης.
To be creative means to be in love with life

0 σχόλια: